BARBECUE

Vlees en barbecue: ze zijn voorbestemd voor elkaar...
Welke stukken vlees zijn het meest geschikt voor op de barbecue?
-
Bij varkensvlees krijg je de beste resultaten met spieringkoteletten, spareribs, ribkoteletten, filetkoteletten (droger), hamschijven en gebraad (om in snedes te snijden). Worst en spek kunnen uiteraard ook, maar zijn wat vetter. Ook het varkenskroontje is een aanrader.
-
Voor rundvlees kan je als het om steaks gaat, de slager best vragen naar stukken van de kogel, de dikke bil, de dunne lende, het kleinhoofd, de filet en, uiteraard, naar lendebiefstukken (entrecôtes). Voor brochettes zijn stukken van de platte bil en de schouderbal geschikt.
-
Voor kalfsvlees zijn de volgende stukken geschikt voor op de barbecue: kalfskotelet, kalfslende zonder been / kalfscarré, kalfsonglet / binnenspier / kalfskraai en kalfsspareribs.
-
Van het lam zijn de koteletjes en de bout (voor brochettes of in dikke sneden) de beste barbecuestukken.
Gehakt kan je met zeer fijngehakte uitjes, peterselie en koriander tot balletjes draaien en zachtjes laten roosteren: prima als aperitiefhapje! Zowel runder-, varkensgehakt of gemengd gehakt zijn hiervoor geschikt.
Barbecue colli's








Prijzen Barbecue