Vers vlees

VERS VLEES

Bij ons is alles nog ambachtelijk: we versnijden alles vers!

Vlees van bij ons is niet alleen lekker en veelzijdig, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Met deze boodschap willen we de aandacht vestigen op de troeven van vlees van eigen bodem.

We geven vrijblijvend tips en ideeën voor het gebruik van vlees als onderdeel van een gezond en meer duurzaam voedingspatroon.

RUND

Rundvlees is de verzamelnaam van het vlees van een koe, stier of os (gecastreerde stier).

Kalfsvlees is feitelijk ook (jong) rundvlees is, maar grootgebracht met melk daarvan het blanke vlees. Over het algemeen genomen is rundvlees een rode en sappige vleessoort.

Welke bereidingswijzen zijn er?

Rundvlees is op de volgende manieren te bereiden: grillen, koken, bakken.

PRIJSLIJST RUNDSVLEES

Foto

Omschrijving/prijs

Foto

Omschrijving/prijs

biefstuk extra mals

€15.49/kilo

(vanaf 3 kilo = €14,49/kilo)

soepvlees platrib

€5,95/kilo

(vanaf 5 kilo = €5,45/kilo)

entrecôte extra mals

€15,49/kilo

(vanaf 3 kilo = €14,49/kilo)

soepvlees zonder been

€7,95/kilo

(vanaf 3 kilo = €7,45/kilo)

rundsstoofvlees

€8,25/kilo

(vanaf 5 kilo = €7,75/kilo)

rundsschenkel

€7,50/kilo

(vanaf 3 kilo = €6,50/kilo)

gemalen biefstuk (tartaar)

€7,95/kilo

(vanaf 3 kilo = €6,50/kilo)

côte à l'os

€12,45/kilo

rundsgehakt

€6,50/kilo

(vanaf 3 kilo = €5,50/kilo)

t-bone steak

€13,45/kilo

sucadelappen

€9,25/kilo

ossenstaarten

€7,50/kilo

hoogrib

€14,95/kilo

rundslever

€4,40/kilo

tournedos

€15,49/kilo

Rosbief extra

€15,49/kilo

(vanaf 3 kilo = €14,49/kilo)

ossehaas of filet pur

€25,95/kilo (stuk)

€25,50/kilo (heel)

Rundstong

€7,50/kilo

gepelde biefstuk

€11,45/kilo

(vanaf 3 kilo = €10,45/kilo)

   

VARKEN

Varkensvlees is in België en de rest van Europa een van de meest gegeten vleessoorten. Bekende varkensvlees producten zijn ham, worst, spek, gehakt en karbonade. De platte ribben van een varken worden ook wel krabbetjes genoemd en schenkel wordt gebruikt voor stoofvlees en achterham. Van een varken gaat niets verloren, zeker niet als het vlees betreft. Zo wordt kopvlees gebruikt voor paté. En de poten van een varken worden als drumsticks afgekloven. Maar ook de beenderen en het bloed worden verwerkt.

PRIJSLIJST VARKENSVLEES

Foto

Omschrijving/prijs

Foto

Omschrijving/prijs

hespenlappen

€7,95/kilo

gemengde braadworst

€6,95/kilo

(vanaf 3 kilo = €6,50/kilo)

varkensstoofvlees

€6,95/kilo

(vanaf 5 kilo = €6,50/kilo)

gemengd gehakt

€5,95/kilo

(vanaf 5 kilo = €4,95/kilo)

gesneden vers spek

€7,45/kilo

(vanaf 3 kilo = €6,50/kilo)

spaghettigehakt

€6,45/kilo

(vanaf 3 kilo = €5,95/kilo)

filet koteletten

€6,50/kilo

(vanaf 5 kilo = €5,95/kilo)

varkenstournedos

€9,50/kilo

 

halskoteletten

€5,20/kilo

(vanaf 5 kilo = €4,80/kilo)

vers spek aan 't stuk

€5,95/kilo

uitgebeende varkensfilet (filet rollade)

€7,45/kilo

voorhammeke

€3,50/stuk

lange varkenshaasjes

€11,45/kilo

achterhammeke

€3,00/stuk

korte varkenshaasjes

€10,75/kilo

varkenshartjes

€2,25/kilo

blanke schnitzels

€7,95/kilo

varkenstongen

€3,95/kilo

varkensgebraad

€7,45/kilo

varkensnieren

€1,98/kilo

varkensrollade

€5,95/kilo

varkenspoten

€0,85/stuk

gekruide varkensrollade

€6,50/kilo

varkensstaartjes

€0,35/stuk

hespenspek

€6,95/kilo

varkenshersenen

€5,50/kilo

vleesribben

€7,45/kilo

varkenskop

€2,95/kilo

spare ribben

€8,95/kilo

   

schouderribben

€4,00/kilo

GEVOGELTE

Een vleeskip is geen legkip Verwar een vleeskip niet met een legkip. Vanaf het prille begin komen ze op aparte bedrijven terecht. Meestal worden ze in een stal gehouden, maar er zijn ook rassen die buiten lopen. De meeste kippen zijn al na zes weken slachtrijp. Verder zijn er echter nog de merk-of labelkippen, die later worden geslacht (na 9-10 weken) en steviger vlees leveren. De soepkip is een moederdier, wat taaier van vlees en wat geler, maar geeft een extra smaak om soep te maken en gekookt ook lekker en smaakvol.
Braadkip of -haan: is 6 tot 10 weken en weegt 1 tot 1,5 kg. Het is de meest gekochte kip, geschikt voor spit, grill, pot, pan en oven. Kalkoenen worden zowel in hun geheel als in porties aangeboden. Een verse kalkoen moet jong en vet zijn. Het beste gewicht ligt tussen 3,5 kg en 7 kg.

PRIJSLIJST GEVOGELTE

Foto

Omschrijving/prijs

Foto

Omschrijving/prijs

kippenfilet

€7,95/kilo

(vanaf 5 kilo = €7,45/kilo)

kipnuggets

€8,70/kilo

kippenbillen

€2,60/kilo

(vanaf 5 kilo = €2,40/kilo)

kippenvleugels

€3,95/kilo

kalkoenfilet

€8,95/kilo

(vanaf 5 kilo = €8,50/kilo)

kippendrumsticks

€3,90/kilo

(vanaf 5 kilo = €3,50/kilo)

kalkoenlapjes

€8,50/kilo

braadkip

€3,80/kilo

kalkoenrollade

€8,95/kilo

soepkip

€3,95/kilo

kalkoenstoofvlees

€9,95/kilo

kippenmaag

€2,45/kilo

eendenborstfilet

€19,98/kilo

kippenlever

€2,50/kilo

gepaneerde kipfilet

€8,90/kilo

kippenhart

€2,70/kilo

kippenborsten

€6,95/kilo

KALFSVLEES

Kalfsvlees is vooral van de grond gekomen als neventak van de melkveehouderij. Een koe moet immers eerst kalven voor ze melk gaat geven. Vrouwelijke kalveren gaan de melkveehouderij in; als het kalf een stier is, wordt deze benut voor de vleeskalverhouderij.

PRIJSLIJST KALFSVLEES

Foto

Omschrijving/prijs

Foto

Omschrijving/prijs

kalfsgebraad

€19/kilo

kalfslapjes

€19/kilo

kalfsbraadworst

€7,45/kilo

(vanaf 5 kilo = €6,95/kilo)

kalfsborst

€8,95/kilo

kalfsgehakt

€7,25/kilo

(vanaf 5 kilo = €6,50/kilo)

kalfsschenkel

€13,50/kilo

kalfsmuis

€19,90/kilo

kalfsstoofvlees

€9,95/kilo

kalfsoesters

€19/kilo

kalfszwezerikken

€26/kilo

kalfshaas

€27/kilo

kalfslever

€12,95/kilo

kalfskoteletten

€16,10/kilo

kalfstongen

€9,00/kilo